Kesän ja festivaalien opas

Missä majoittua Helsingissä festareiden ajan?

Missä majoittua Helsingissä festareiden ajan?

Missä ovat parhaat tarjoukset ja vinkit kaupungissa majoittumiseen, parhaat kulkuyhteydet Helsingin festareille sekä mistä löytää tietoa Helsingin kaupungista? Mikäli aikeissasi on matkustaa Helsinkiin nauttimaan kesän festivaaleista, sellaisista kuten Weekend- tai Flow-festivaali, on syytä varautua parhaalla mahdollisella tavalla. Etsi ennakkoon hotelli, hostelli tai Airbnb-asunto, joka on mahdollisimman lähellä tapahtumapaikkaa. Mikäli matkustaminen julkisilla on vaihtoehto, löytyy Helsingin lähettyviltä myös loistavia vaihtoehtoja, joissa majoittua. Kaupungin keskustassa ja keskustan välittömässä läheisyydessä sijaitsevat vaihtoehdot on listattu alla unohtamatta muita tärkeitä huomioita.

Helsinki tarjoaa kesäisin erilaisia tapahtumia, kuten festareita ja muita konsertteja. Mikäli pääkaupungin tapahtumat kiinnostavat, kannattaa tutustua kaupunkiin hieman, ainakin jos matkustaa kauempaa tapahtumia varten. Suuret tapahtumat saattavat aiheuttaa varsin näkyvää vilskettä kaupungilla ja siksi onkin hyvä tietää, missä kannattaa majoittua, jotta pääsee kätevästi tapahtumapaikalle. Majoitusta valittaessa on hyvä huomioida välimatka, hinta sekä kulkuyhteydet tapahtumapaikalle.

Kaupungin julkinen liikenne toimii loistavasti. Helsinki tarjoilee julkisen liikenteen vaihtoehdoiksi metron, bussin, lähijunan ja raitiovaunut. Jos tapahtuma sijaitsee keskustassa, on mahdollista valita majoitus hieman kauempaa kaupungin läheisyydestä, sillä julkinen liikenne mahdollistaa helpon pääsyn ydinkeskustaan Helsingin ulkopuolelta saapuessa. Mikäli matkustaminen esimerkiksi lähijunalla on mahdollista, löytyy junaradan varrelta paljon majoitusvaihtoehtoja tapahtumien kävijöille.

Majoittuminen keskustassa

Majoitusvaihtoehtoja Helsingin keskustasta löytyy paljon. Riippumatta budjetista löytyy keskustasta tai sen välittömästä läheisyydestä paljon vaihtoehtoja. Riippuen omasta tarpeesta voi jokainen valita luksus-hotelleiden ja huokeampiin hostelleiden ja Airbnb:n vaihtoehtojen väliltä juuri itselleen sopivimman vaihtoehdon. Parhaat tarjoukset menevät nopeasti kaupaksi, joten nopeus on valttia, mutta mitä aiemmin varaa, sitä tietoisempi tulee olla myös peruutusehdoista.

Jos etsii itselleen keskustasta hotellia, on suotavaa, että hotelli sijaitsee Mannerheimintien, Bulevardin tai Hämeentien läheisyydessä. Nämä ovat Helsingin suurimpia ja tunnetuimpia katuja, joiden varrella julkinen liikenne kulkee taukoamatta. Keskustan alueella suosituimpia hotelleja ovat Glo, Sokos-hotellit, Hotel Haven sekä uutena hotellina keskustan lähettyvillä Clarion Hotel, jonka ylimmissä kerroksissa sijaitsee upea Helsingin Sky bar.

Hotellit

Mikäli toiveena on raikas suihku ja tuore aamupala festareiden ja konserttien lomassa, on hotelli loistava vaihtoehto. Helsinki tarjoaa paljon kolmen, neljän ja viiden tähden hotelleja, joista valita. Keskustan kuuluisimpiin luxus-hotelleihin lukeutuva Kämp sijaitsee Esplanadin kupeessa. Keskustassa Esplanadin läheisyydessä sijaitsee myös Glo, jonka läheisyydestä puolestaan löytyvät Sokos-hotellit. Hotelli takaa varmasti mutkattoman aamun tapahtumavieraalle.

Hotellien valikoimaa pääsee tarkastelemaan nopeasti hotellisivustojen haulla, mutta jos vaivaton pääsy keskustan alueella on tärkeä kriteeri, kannattaa tarkistaa, että raitiovaunu- tai metropysäkki löytyvät hotellin välittömästä läheisyydestä. Keskustan alueella kävely on helppoa, ja mikäli julkinen liikenne ei ole entuudestaan tuttua kaupungissa, voi Helsingin liikenteen tarkistaa aina reittiopas.fi-sivustolta, jonka selkeällä haulla julkisen liikenteen reittejä voi helposti hakea.

Airbnb

Airbnb on yleistynyt vuosien saatossa ja on loistava vaihtoehto — kunhan on valmis valmistamaan itse aamupalan. Airbnb palvelu tarjoaa mahdollisuuden majoittua yksityisen henkilön asuntoon, mutta panostaa luotettavaan kokemukseen. Valitessaan sopivaa majoitusta palvelun kautta on huomioitava, että kyseessä on yksityinen majoittaja, joka antaa oikeuden yöpyä omistamassaan asunnossa. Tällöin kannattaa kiinnittää huomiota sääntöihin muun muassa vieraista ja juhlista.

Airbnb-majoitus mahdollistaa hetkeksi asumisen kuin paikallinen. Tällöin huomio kannattaa kiinnittää majoittajan luotettavuuden lisäksi välimatkoihin ja selvittää suorin reitti tapahtumapaikalle ennen majoituksen varausta. Airbnb on edullisempi kuin useimmat hotellit, paitsi jos haluaa käyttää rahaa huippuluokan Airbnb-majoitukseen. Mikäli ruuan valmistaminen ja kaupassa käynti ennen konserttia eivät ole este, on majoitus Airbnb-asunnossa loistava ja paikoin hyvinkin edullinen vaihtoehto.

Majoitus keskustan ulkopuolelta

Helsingissä tapahtumat järjestetään siten, että julkisella liikenteellä tapahtumapaikalle pääsy on vaivatonta. Mikäli keskustan vaihtoehdot ovat poissuljettuja, on loistava vaihtoehto majoittua junaradan tai metron varrella oleviin kaupunginosiin tai jopa eri kaupunkeihin. Suora junayhteys Helsingin keskustaan on esimerkiksi Tikkurilasta. Kaikki päärautatieasemalta lähtevät lähijunat kuljettavat vaivattomasti Helsingin keskustaan. Vaihtoehtoina ovat kätevät majoitukset kehäradan, lähijunan tai metron linjojen varrelta.

Kuinka päästä tapahtumapaikalle?

Helsingin kaupunki on vuosien saatossa tottunut kesällä järjestettäviin tapahtumiin. Suurimmat tapahtumajärjestäjät tekevät tiivistä yhteistyötä kaupungin kanssa, etenkin jos juhlat jatkuvat myöhään illalla. Tällöin kaupunki huomioi tapahtumat lähiliikenteessä esimerkiksi pidentämällä metron liikennettä, kuten Flow-festivaalin aikana. Jos osoite tapahtumalle on tiedossa, löytyvät kaikki reittivariaatiot luotettavasti osoitteesta reittiopas.fi. Mikäli silti eksyy, voi Helsingissä ohikulkijalta taatusti pyytää apua.

Mikäli matkustaa kaukojunalla tai lentokoneella on hyvä tietää, että kaikki kaukojunat ja junat lentoasemalta saapuvat Helsingin päärautatieasemalle. Saapuessa lentäen molemmat lentokentän junat vievät Helsingin keskustaan. Mikäli haluaa matkustaa vaivattomasti taksilla, löytyvät taksitolpat rautatieaseman pääovien vierestä. Julkinen liikenne Helsingissä pysähtyy myös rautatieasemalla, mikä helpottaa oikean metron, raitiovaunun tai bussin löytämistä ja pääsyä majapaikalle.

Muista nämä majoittuessasi

Olipa valinta hotelli, Airbnb, motelli tai ystävän asunto, on loistava muistaa, että majoitus on vain yksi osa tapahtumaa. Kaupunki tarjoilee kävijöille paljon nähtävää itse tapahtuman lisäksi. Helsingin puistot, ravintolat sekä nähtävyydet kannattaa pitää mielessä valitessaan majoitusta festareille. Tärkeimmät asiat muistettavana valitessa majoitusta ovat kuitenkin lopulta hyvä seura, hammasharja ja lähimmän Alepan sijainti.