Kesän ja festivaalien opas

Sideways-festivaali

Sideways-festivaali

Sideways on viihdyttävä kolmipäiväinen musiikkifestivaali, joka järjestetään tänä vuonna jo neljättä kertaa perjantaista sunnuntaihin 8.–10.06.2018 Helsingin keskustassa, Nordiksen puiston alueella. Vuodesta 2015 lähtien festivaali on ollut loppuunmyyty ja kerännyt jo yli 12 000 kävijää. Festivaalilla on tarjolla runsaasti eri musiikkityylejä aina alternative rockista hip-hopiin. Kesällä Sideways muuttaa Teurastamolta Nordenskiöldinkadun Eläintarhan ja Jäähallin alueelle, ja festivaalin sisäänkäynti on osoitteessa Nordenskiöldinkatu 11-13, Helsinki.

Monimuotoisen musiikillisen puolen lisäksi Sideways-festivaali tarjoaa katuruokia ja -juomia entistä terveellisemmällä tavalla, sekä monenlaista ohjelmaa, joihin pääsee tutustumaan niin sisä- kuin ulkotiloissa. Festivaalin drinkkivalikoima on monipuolinen, sisältäen parhaita oluita ja monia alkoholittomia juomia. Myös katuruokaan keskittyvät myyjät ovat valittu tarkoin, tarjoten myös vegaaneille soveltuvaa sapuskaa melkein joka ravintolassa. Artisteja ja esiintyjiä löytyy melkein 80, eikä täten viihteestä tule pulaa tällä festivaalilla.

Ohjelmisto

Festivaaleilla esiintyy viikonlopun aikana melkein 80 artistia ja monipuolista viihdettä tarjotaan monilla eri ulko- ja sisälavoilla. Musiikillinen puoli alkaa olemaan paketissa ja ensimmäiset artistivalinnat on vihdoin julkistettu. Mukana festivaalilla on super suosittu indierock -bändi The National (USA), Tool -yhtyeen Maynard James Keenanin tähdittämä A Perfect Circle (USA), MØ (DK), Sleaford Mods (UK), Rodriguez (USA), Deerhunter (USA) ja naapurista tuleva No Fun At All (SWE).

Suomalaisista nimistä Sidewaysissa voi bongata esimerkiksi seuraavat artistit: Pariisin Kevät, Pyhimys, Rättö & Lehtisalo, SUAD, Gasellit, DJ Kridlokk, Vesta, M ja $now. Musiikin lisäksi festareilla on luvassa muutakin ohjelmaa. Viime vuosina Sidewaysissa on laulettu karaokea, pelattu videopelejä, kilpailtu pop-triviassa, koettu taidenäyttelyitä, joogaa ja virtual reality -maailmaa. Ohjelma alkaa kaikkina päivinä iltapäivisin ja jatkuu perjantaina ja lauantaina kello 3:een asti yöllä ja sunnuntaina puoleen yöhön asti.

Ruoka ja juoma

Sidewaysin ruokatarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin. Tarjolla on thaimaalaisia herkkuja, vastuullisesti kalastetusta tuskasta tehtyjä fishχpejä, suolaisia ja makeita crepejä sekä Helsingin parhaita burgereita. Pop up -ravintoloihin kuuluvat tällä hetkellä Dead Burrito, Fafa’s, Fisu & Ranet, Gold&Green, Greenstreet, Cafe, Jymy, Luomujäätelö, Levant, Ranet, Sideways, Burger, Thai Papaya, Thaiger By, Treffi Pub ja Bistro. Oluen tarjonnasta vastaa erityisesti Brooklyn Brewery. Lisäksi Viinitie on mahdollistanut parhaimman mahdollisen viini- ja shampanjavalikoiman.

Tänä vuonna Sideways on kiinnittänyt erityisesti huomiota terveellisen ruoka- ja juomakattauksen tarjontaan. Löydät vegaaneille ja kasvissyöjille sopivia vaihtoehtoja sekä alkoholittomia juomia melkein joka ravintolasta. Omia juomia voit napata mukaasi yhden max. 0,5 litran avaamattoman limonadin, pillimehun tai vesipullon verran. Lisäksi normaalikokoiset eväät, kuten leivät, hedelmät, karkit ja snacksit ovat tietenkin sallittuja. Alueella on myös vesipisteitä. Oman alkoholin tuominen festivaalialueelle ei ole sallittua.

Liput

Sideways on ollut viime vuosien aikana aina loppuunmyyty ja vaikka tänä vuonna festivaalialue onkin viime vuosia isompi, myydään lippuja vain rajoitettu määrä. Rajoittamalla kävijöiden määrää pyritään takaamaan kaikille positiivinen festivaalielämys sekä laadukkaat palvelut. Kaikki lipputyypit (1-3 päivää) ovat jo myynnissä ja ennakkolippuja myy Sidewaysin lippukauppa. Lippuja on saatavilla myös Lippupisteessä ja Tiketissä.

Ennakkolippuja myyvissä pisteissä voit maksaa käteisen ja korttien ohella myös kulttuuri- ja virikeseteleillä. Yhden päivän lipuilla pääset sisään vain kerran, mutta 2-3 päivän lipuilla saat rannekkeen, jolla voit halutessasi poistua alueelta ja palata myöhemmin. Portilla myydään lippuja, mikäli niitä on ennakkomyynnin jälkeen jäljellä. Sidewaysin vapaaehtoishaku on myös edelleen käynnissä, joten voit vielä yrittää hakea vapaaehtoiseksi. Korvauksena vapaaehtoisesta työstä saat mm. 2 tai 3 päivän vapaalipun Sidewaysiin sekä ruuat.

Saapuminen alueelle

Sideways muuttaa tänä vuonna Helsingin Nordikselle, Nordenskiöldinkadun Jäähallin ja Eläintarhan alueelle. Festivaalin sisäänkäynti on Jäähallin pääovista osoitteessa Nordenskiöldinkatu 11-13, Helsinki, jonka löydät helposti esim. netin karttapalveluista. Parkkipaikka ei ole kovin suuri, joten on suositeltavaa käyttää julkista liikennettä, pyörää tai tulla kävellen. Helpoiten pääset raitiovaunulla tai bussilla, joiden lähimmät pysäkit ovat noin 200m päässä pääportilta. Etäisyys Helsingin keskustasta on 2,5km ja Pasilan juna-asemasta 1,5km.

Muuta tärkeää

Sideways-festivaali on viihdyttävä kolmipäiväinen musiikkifestivaali, joka järjestetään tänä vuonna jo neljättä kertaa perjantaista sunnuntaihin 8.–10.06.2018 Helsingin keskustassa, Nordiksen puiston alueella. Tällä Fullsteam Agency Oy:n järjestämällä festivaalilla on tarjolla runsaasti eri musiikkityylejä aina alternative rockista hip-hopiin lähes 80:n artistin kera. Monimuotoisen musiikillisen puolen lisäksi Sideways-festivaali on panostanut katuruokien ja -juomien tarjontaan entistä terveellisemmällä tavalla. Festivaalin aikana on tarjolla lisäksi paljon viihdyttävää alueellista ohjelmaa, joita löytyy niin sisä- kuin ulkotiloista osoitteessa Nordenskiöldinkatu 11-13, Helsinki.

Sideways-festivaali on 100-prosenttisesti tasa-arvoinen ja jokainen festarikävijä on tervetullut omana ihanana itsenään. Alueella ei hyväksytä minkäänlaista syrjintää, esim. sukupuolen, rodun, iän tai seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Kunnioitus kaikkia vieraita kohtaan on Sidewaysille sydämen asia ja kaikki ahdistelut tai muut epäsopivuudet pyydetään ilmoittamaan järjestyksenvalvojalle. Kunnioittaa tulee myös lähistön asukkaiden kotirauhaa sekä välttää minkään sortin roskaamista ja muiden pihoilla notkumista. Lisää tietoa löydät Sidewaysin nettisivuilta.