Kesän ja festivaalien opas

Flow-festivaali

Flow-festivaali

Helsingin kesän kohokohta, Flow-festivaali, saapuu tänäkin vuonna Suvilahteen. Jo perinteeksi muodostunut juhla järjestetään vakiintuneeseen tapaan Helsingin Suvilahden vanhalla voimala-alueella. Flow-festivaali on urbaanin musiikin juhla, jossa sekä suomalaiset että ulkomaalaiset esiintyjät viihdyttävät juhlivaa kansaa kolmen päivän ajan. Flow-festivaali järjestetään kesän lopussa, 10.-12. elokuuta. Festivaali on osittain ulkoilma-alueella, jossa voi nauttia vaikkapa istuskelualueista ja hyvästä ruuasta.

Koska tunnelma on hyvin rauhallinen ja urbaani, on ulkotila hyödynnetty Flow-festivaaleilla kokonaisvaltaisesti. Kävijöille on luotu erilaisia teema-alueita, joissa voi konserttien jälkeen syödä, juoda tai vain rentoutua ystävien seurassa. Erilaiset kahvilat ja kojut pitävät huolen, ettei yksikään kävijä jää nälkäiseksi. Lippuja on tarjolla päiväkohtaisesti, kolmen päivän pakettina sekä Gold- pakettina, johon sisältyy oma yksityinen alue juhlapaikalla.

Musiikki

Musiikki on iso osa Flow-festivaaleja. Maailman kuuluisimmat artistit niin ulkomailta kuin Suomesta esiintyvät Flow-festivaaleilla. Sadat esiintyjät, suurista kuuluisuuksista aina vähemmän tunnettuihin indie-bändeihin, kokoontuvat kolmen päivän ajaksi viihdyttämään Helsingin yleisöä. Musiikin tyylilajit kulkevat soulista ja jazzista folkiin ja moderneihin soundeihin. Radio-soitosta tunnetut tyylit aina rauhalliseen blues-henkeen, kaikki nämä löytyvät Flow-festivaaleilta. Laaja kattaus tarjoaa jokaiselle jotakin.

Festivaalien alue on valtava tehdasalue Helsingin Suvilahdessa. Alueelle mahtuu kymmeniä tuhansia kävijöitä päivittäin ja lavat on jaettu esitetyn tyylilajin mukaan. Jokaiselle teemalle on luotu oma alue ja lava, jossa artisti esiintyy. Kaikki tiet johtavat päälavalle, mutta jokaiselle lajilleen uskollinen lava on helposti löydettävissä Flow-alueen sisältä. Kävijä kokeekin halutessaan monta erilaista elämystä festivaalin aikana.

Ruoka ja juoma

Viime vuosina Flow-festivaalin ruokatarjontaa on kehuttu kansainvälisissä lehdissä kuten USA:n Voguessa, sekä Ison-Britannian Clash -lehdessä. Flow-tapahtuman henki painottuu musiikin, ruuan ja juoman ympärille. Neljäkymmentä eri ravintolaa tarjoilee kävijöille mitä monipuolisimpia vaihtoehtoja, aina vegaanisesta luomuruuasta grillipihveihin ja sushiin. Flown ravintolatarjonta pitää sisällään tarkoin valitut ravintolat, joista löytyy jokaiselle kävijälle varmasti mieluisa vaihtoehto.

Tapahtuman monipuolisuus musiikin sekä ruokatarjonnan suhteen kiehtoo kävijöitä. Viime vuosina tunnetuksi tullut Flow Takapiha on loistava esimerkki monipuolisesta tarjonnasta alueella. Takapihalla keskitytään rauhalliseen yhdessäoloon meditatiivisen musiikin, joogan sekä raakaruokien muodossa. Kansainväliset DJ:t soittavat rauhallista musiikkia, jonka tahdissa saattaa nauttia taiteesta, ruuasta ja yhdessäolosta. Tämä antaa festarikansalle mahdollisuuden rauhoittua hektisen päivän aikana.

Kaikki tiet vievät Päälavalle

Päälava sijaitsee keskellä festivaalialuetta. Suuren koon vuoksi näkyy päälava ympäri Suvilahtea ja iltaisin avattava valoshow onkin nähtävissä ympäri Helsinkiä. Päälavalla ovat esiintyneet vuosien aikana suurimmat musiikkiteollisuuden nimet. Päälavan teemaan kuuluu näyttävä valoshow, jonka valot ovat uusinta teknologiaa, mikä kaikki on otettu huomioon lavaa suunniteltaessa. Näyttävät valot yhdistettynä huippuartistien esityksiin tekevät päälavasta näkemisen arvoisen kokemuksen festarikävijälle.

Koska Flow-festivaali järjestetään entisellä tehdasalueella, luo ympäristö vanhan ajan romantiikkaa hieman karkeammalla tavalla. Lavaa ympäröivät metalliset, vanhat rakennelmat, joita on aikoinaan pidetty tehtaan käytössä. Tähän tunnelmaan yhdistettynä uuden ajan valotekniikka sekä uudet viihdemaailman esitykset luovat mielenkiintoisen kontrastin uuden ja vanhan ajan välillä. Yhdistelmä eilistä ja tätä päivää sekä näyttävät show’t päälavalla tekevät Flown.

Lapin Kulta Red Arena

Uusi Red Arena-lava esiteltiin yleisölle ensimmäisen kerran vuonna 2016. Kyseinen lava on yksi Flown monesta lavasta ja alueesta, jossa tunnelma luodaan tyylille uskollisesti. Kyseessä on valtava teltta, jonne mahtuu 15 000 juhlijaa ja jonka katon korkeus on 20 metriä. Tämä alue vastaa kooltaan päälavaa ja alueesta onkin tullut nopeasti yksi tapahtuman vetonauloista.

Balloon 360-lava

Balloon 360-lavasta on nopeasti tullut Flown symboli. Lavan ympäri pääsee kävelemään 360 astetta ja lavan yläpuolelle kiinnitettynä roikkuu valtava kuumailmapallo. Lava tuli osaksi festivaalien tarjontaa suunnittelukilpailun kautta. Koska lava on pienempi kuin alueen suuret päälavat, on tunnelma intiimimpi. Näyttävä design yhdessä ainutlaatuisen tunnelman kanssa tällä 1600 hengen alueella onkin tehnyt lähtemättömän vaikutuksen kävijöihin.

Black Tent

Tämä on uusin alue, jonka Flow-festivaali tarjoaa yleisölleen. Vuonna 2017 esitelty Black Tent eli musta teltta, on nimensä mukaan täysin pimeä sisälava. Nopean suosion tilalle toi monipuolinen artistikattaus ja mikäli toivoo varmistavansa parhaat paikat, on alueelle saavuttava ajoissa, sillä lava sijaitsee sisätiloissa ja tila täyttyy nopeasti. Lavan mystistä tunnelmaa ylläpitää valoshow, jonka pimeä tila mahdollistaa.

Monipuolinen Helsinki

Flow-festivaali on olennainen osa Helsingin kesäistä tapahtumatarjontaa. Monipuolinen ruoka- ja juomatarjonta sekä lukuisat vaihtoehdot artisteissa sekä kokonaisvaltaisessa miljöössä takaavat, että Flowssa löytyy jokaiselle omannäköinen vaihtoehto. Mikäli kävijää kiehtoo urbaani puutarha ja rauhallinen jazz-klubi tai elektroninen musiikki, löytyy varmasti kyseiseltä festivaali-alueelta vaihtoehto. Tapahtuman virallisilta sivuilta löytyvät selkeät ohjeet ja vastaukset erilaisiin kysymyksiin sekä tarkemmat artistiesittelyt.

Urbaanin musiikin monipuolinen tarjonta tanssittaa juhlakansaa ja tarjoaa ainutlaatuista tunnelmaa. Uudet artistit Flow-festivaaleille on julkaistu ja uusia nimiä ilmestyy viikoittain tapahtuman nettisivulle. Kolmipäiväiset festarit järjestetään Suvilahdessa. Flowssa esiintyvät elokuussa 2018 muun muassa legendaarinen Patti Smith, Anna Puu, Artic Monkeys, Olavi Uusivirta sekä maineikas Charlotte Gainsborough. Esiintyjäkaarti on todella kansainvälinen ja tarjoaa supertähtiä hieman tuntemattomampien artistien rinnalla. Flow-festareiden nettisivuilla pääsee tutustumaan ennakkoon tähän monipuoliseen urbaanin musiikin tarjontaan.